+31(0)6 4186 1603 info@supsurffamilyfarm.com

Algarve, Portugal

Natte voeten

It’s all swell!

De westkust is ruig en rotsachtig. Wilde golven en kalme swell wisselen elkaar in de zomer dagelijks af, net als de route naar het beste Italiaanse ijs tussen Sagres en Lissabon. Ieder strand heeft zijn eigen ’Mitch’ die met zijn fluit het strandverkeer regelt. Het is hier schoon en gemoedelijk. En door de zeewind nooit te heet. Kies iedere dag voor een ander strand met nieuwe dynamiek. Of je gaat een hele week naar je nieuwe lievelings. Wat jij wil. Carpoolen wordt toegejuicht. Sagres `het einde van de wereld` is om alle denkbare redenen een uitgelezen mogelijkheid als je een dag geen zand tussen je tenen wilt. En verder weg van de beschaafdheid en collega’s kun je eigenlijk niet.

Top picks

Mo’s Odeceixe
Waar de Alentejo stopt en de Algarve begint, vind je Praia de Odeceixe. Dit prachtige ‘blauwe vlag’ strand werd in 2012 uitgeroepen tot een van de 7 wereldwonderen in de Portugal strandcompetitie. Typisch wit dorpje aan de monding van de rivier die bij uitstek geschikt is voor suptours bij ondergaande zon. Het strand is lekker breed met genoeg ruimte voor beachball, vliegers en frisbees tegelijk.
 
Gor’s Arrifana
Populair onder de surfers, door de meest constante condities en skybox uitzicht bij Praia da Arrifana. Je kunt er heerlijk eten tijdens de Sagres-¬SuperBock-test en wegdromen over Kangaroo-Point.
 
Noah’s Amoreira
Ideaal strand waar de kinderen de supplanken oppompen en je al zingend door de vallei peddelt. Als afsluiting van je dag vinho verde met verse sardines van de grill bij de lokale strandtent.
 
Cato’s Monte Clerigo
“Nou weet je, ik vind Restaurante O Sargo gewoon het allerleukst. Dus. “

Meer weten of een keer langskomen?